Mediation

Samen verder, opnieuw beginnen of iets nieuws opstarten. Een medische maatschap is altijd in beweging. Wij begeleiden de gesprekken, laten u ontdekken wat gedeelde belangen zijn en waar uw team naar toe wil.

Wij bieden conflictcoaching en mediation bij conflicten binnen medische organisaties. Tijdens een intakegesprek met betrokkenen brengen we de probleemsituatie van de organisatie in beeld. Na de intakegesprekken wordt er advies uitgebracht naar de maatschap of vakgroep over de te volgen procedure.

Met behulp van conflictcoaching ontwikkelen betrokkenen vaardigheden om conflicten op een andere manier te bekijken en te benaderen. Tijdens een mediation gaan betrokkenen gezamenlijk opzoek naar een oplossing voor hun probleem. Soms moet worden erkend dat een probleem niet opgelost kán worden. Dat is moeilijk, maar Samenspraak helpt je bij het loslaten van dit probleem. Hoe zorg je ervoor dat zoiets je leven (of werk) niet beheerst?

Samenspraak werkt samen met alle betrokkenen en begeleidt iedereen naar een situatie van vrijheid. Vrijheid van zelfbeschikking en van keuze. Het conflict staat niet meer centraal, maar de mens. Je creëert samen een duurzame oplossing, met draagvlak bij alle betrokkenen.

Meer weten?Genoeg van een probleemsituatie?

 Vraag hier direct een gesprek aan!