De toegevoegde waarde van Feedback.

Als dierenarts ontvangt of bezoekt u dagelijks meerdere klanten die van uw diensten gebruik maken. Vol vertrouwen leggen zij de zorg voor de gezondheid van hun dier bij u neer. Wanneer alles goed gaat, neemt u aan het einde van het consult afscheid van een tevreden klant, die graag weer bij u terugkomt. Een enkele keer lukt dat niet, ondanks alle inspanningen. De klant is ontevreden!

Klachten én complimenten in beeld.

Een ontevreden klant wil zijn verhaal vertellen en als dierenarts wilt u dit verhaal graag horen. Om de dierenarts te helpen bij het goed afhandelen van een klacht, is er het klachtenformulier van DierenartsenRadar. Via een link op uw website kunnen diereneigenaren op laagdrempelige wijze hun klacht kwijt.

Voor een klein bedrag per jaar kunt u gebruik maken van het klachtenpakket van DierenartsenRadar. U maakt dan gebruik van een professioneel klachten protocol. U laat de klant zien dat hun probleem serieus genomen wordt.

Maar DierenartsenRadar is meer dan een klachtensysteem, bekijk de verschillende pakketten die helpen uw organisatie te verbeteren.

Meer informatie?
De verschillende pakketten van DierenartsenRadar