Leren van het verschil.

Samen leven en werken zorgt voor dynamiek, want je bent het niet altijd met elkaar eens. Sterker nog, zelden denk je precies hetzelfde als je collega, baas, of partner. Deze verschillende perspectieven zijn de kracht van een organisatie, maar helaas zijn ze vaak ook de basis voor problemen.

Een probleem vermijden is vaak niet de beste oplossing, want je kunt er samen juist voordeel uit halen. Een probleem of botsing binnen relaties vertelt wat over persoonlijke en gemeenschappelijke belangen. Dus door op een constructieve manier met problemen om te gaan, ben je in staat om meer te leren over bijvoorbeeld je klanten, je collega’s, je partner en jezelf!

In de trainingen van Samenspraak ontwikkel je vaardigheden op het gebied van conflictmanagement, communicatieprocessen binnen de organisatie, feedback en klachtenafhandeling.

Een training van Samenspraak leert je het gemeenschappelijk belang te achterhalen, waarmee je de samenwerking binnen je organisatie, of de omgang met klanten kan verbeteren.

Speciaal voor medisch professionals is er de training “De conflictvaardige praktijk”. In vijf stappen ontwikkelt de organisatie een eigen visie op conflicten en weet deze te vertalen in handelingen op de werkvloer.

Het beste uit je organisatie halen?
Vraag direct een gesprek aan!